Vrijbuiters

Voor jongens en meisjes van 12 – 21 jaar


Speltak de Vrijbuiters is uniek binnen Scouting Nederland. Het is in 1995 opgericht voor kinderen die het in onze grote, snelle en ingewikkelde maatschappij wat moeilijker hebben.
Het gaat hier specifiek om kinderen, die door uitdagingen op sociaal- emotioneel gebied, niet altijd goed kunnen meekomen in hun reguliere speltak. Tegelijkertijd hebben ze wel heel veel plezier in het scoutingspel. 

Om te voorkomen dat deze kinderen de scouting verlaten, is er de Vrijbuiters. 

Kinderen en jongeren, kunnen hier in een rustige, overzichtelijke groep, op eigen tempo meedoen aan het scoutingspel. We accepteren elkaar precies zoals we zijn en kijken vooral naar mogelijkheden.

Opkomsttijd

De Vrijbuiters houden hun opkomst op vrijdag van 19.00 tot 21.00 uur in en om clubhuis De Chute in het Zoetermeerse Van Tuyllpark.

Leiding

De speltakleiding is per mail te bereiken via: vrijbuiters@johnmccormick.nl

Jouke Zwiers

Teamleider

Ed Corsi

Leiding

Emily Prudencia

Leiding

Niels van Gemeren

Leiding

Bastiaan Bax

Leiding

Stijn Brussé

Leiding

Foto’s speltak

De foto’s van de speltak zelf zijn te vinden op de besloten facebook pagina. Deze pagina is bedoeld voor alle ouders van de desbetreffende leden.

Ga naar besloten facebook pagina

Lid worden?

Nieuwe kinderen mogen bij Scouting JMC eerst 4 opkomsten komen kijken of ze het leuk vinden om bij de speltak te gaan. Besluiten ze om te blijven, dan zullen ze daarna worden geïnstalleerd. Ze zeggen dan de scoutingbelofte en -wet op, krijgen insignes opgespeld op de Scoutfit en de scouting JMC-das omgehangen.