Laat je uitdagen!

Ontdek Scouting bij Scouting JMC in Zoetermeer

Scouting staat voor uitdaging! Bij Scouting word je uitgedaagd je persoonlijk te ontwikkelen en je grenzen te verleggen met uitdagende activiteiten.

Al vanaf 5 jaar is er bij Scoutinggroep John McCormick heel veel te beleven. Hoe ouder je bent, hoe groter en uitdagender het avontuur! Ben je 21 jaar of ouder en vind je het te gek om kinderen en jongeren een uitdagend spelprogramma te bieden en toffe kampen te organiseren? Word dan vrijwilliger.  

Lees hieronder het laatste nieuws van onze groep of klik op één van de onderwerpen hiernaast voor meer informatie. Heb je zelf nieuws mail het dan naar de webmaster.

 


 

 

Uitslag Rabo ClubSupport

 

Op de site van de Rabobank staan de resultaten van Rabo ClubSupport. 

Voor Scouting JMC een bedrag van € 891,98 !

 

Met totaal 100 deelnemende verenigingen uit de Regio Den Haag (waar de plaatsen Benthuizen, Den Haag, Leidschendam, Rijswijk, Voorburg, Voorschoten, Wassenaar en Zoetermeer onder vallen), staat Scouting JMC op de 29e plaats met de meeste stemmen. 

Binnen Zoetermeer deden 26 verenigingen mee en staan we zelfs op de 5e plaats. 

Een TOP score dus, waar we weer mooie dingen van kunnen doen. Het doel van de opbrengst van dit jaar is klimmaterialen en nieuwe pionier palen aanschaffen. Daarnaast willen wij graag in 2022 met de gehele groep op Jubileumkamp in verband met het 75-jarig bestaan van de vereniging.. 

 

Iedereen die bij Rabo ClubSupport op Scouting JMC heeft gestemd danken we van harte voor de steun!

 

 

 

 

 

Scouting JMC  in Scouting Magazine 

 

Vanaf 12 november 2021 ligt de nieuwe Scouting Magazine bij onze leden in de brievenbus met op de middenpagina's een terugblik op het Overvliegfeest van zaterdag 4 september waarbij we ook het 75-jarig bestaan van Scouting JMC vierden en op de JOTA-JOTI van zaterdag 16 oktober.

 

 

Bekijk:  pagina 1  -  pagina 2  -  pagina 3  -  pagina 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Positieve aandacht voor Statushouders 

Op 11 oktober 2021 mocht Hermen van Dalen (voorzitter van Scouting Regio Delfland en oud-voorzitter Van Scouting JMC) inspreken in de gemeenteraad van Zoetermeer. Hij sprak namens de vier Zoetermeerse scoutinggroepen (Ashanti, Impeesa, John McCormick en Pocahontas). Het hoofdthema van de avond en ook nog een stukje van de nacht, ging over het verzoek van het COA om statushouders voor een periode van een jaar te gaan huisvesten in de voormalige Zoetermeerse gevangenis. Bij een eerdere inloopavond kwamen er ook geluiden en beeldvormingen over de statushouders naar voren die wij vanuit onze vorige ervaring niet herkennen. En dus hebben we bij de inspraak over die statushouders een positief Signaal afgegeven, door ook onze ervaringen van de vorige keer mee te geven. En uiteraard, net als in 2015, ook deze keer onze hulp aan te bieden. We hebben als inbreng voor de avond meegegeven dat er een betere coördinatie moet plaatsvinden voor de vrijwilligers en initiatieven voor deze statushouders, want de vorige keer ging dat wat hobbelig. Daarnaast ook direct gepleit voor een goed en stevig jeugdbeleid. Want op dit moment kent de agenda van Zoetermeer met name alleen het onderwerp Jeugdzorg en een beetje Jeugdpreventie. Dat is net even wat anders dan Jeugdbeleid. Helaas voor de raadsleden en het college, mogen ze tijdens de gemeenteraad geen vragen stellen aan de inspreker....  Dus werden ze natuurlijk uitgenodigd om Scouting Zoetermeer vooral te benaderen. 

 

>> Bekijk het inspreekfragment.  

 

Hermen werd later benaderd door een verslaggever van het AD voor een artikel over de activiteiten die Scouting Zoetermeer op 21 en 22 november 2015 heeft georganiseerd voor de vluchtelingen die in die periode in de Veur werden opgevangen.

 

 

 

 

Bekijk de activiteiten voor vluchtelingen bij Scouting Zoetermeer in het nieuws:

AD 29-10       AD.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Overlijden  EriC van der Ven 

Op 24 oktober is EriC van der Ven op 60 jarige leeftijd onverwacht overleden. EriC is penningmeester bij Scouting JMC geweest en was als Doe-Team lid nog regelmatig actief bij groepsactiviteiten. 

 

Tijdens de groepsraad van 29 januari 2014 nam EriC van der Ven na vele jaren afscheid als penningmeester bij Scouting JMC. Als dank voor zijn inzet kreeg EriC uit handen van de toenmalige voorzitter en secretaris de 'Gouden Stuurlui Trofee' uitgereikt. In zijn afscheidspraatje gaf EriC aan graag in het Doe-Team te willen plaatsnemen zodat we hem tijdens de groepsactiviteiten nog tegen zouden komen. 

 

Er is een condoleance register geopend door de school waar EriC natuur- en scheikunde docent was, voor iedereen die EriC heeft gekend: https://www.condoleance.nl/18555/eric-van-der-ven.html

 

We zijn dankbaar voor alles wat EriC voor Scouting JMC heeft betekend. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JOTA-JOTI  16 oktober 2021 

In het derde weekend van oktober wordt wereldwijd door scoutinggroepen de JOTA/JOTI georganiseerd. JOTA staat voor Jamboree On The Air en JOTI staat voor Jamboree On The Internet. Scouts van over de hele wereld ontmoeten elkaar via amateurradio en het internet. Maar de JOTA-JOTI staat ook bekend als het communicatieweekend waarin verschillende technieken worden gebruikt om te communiceren. Scoutinggroep John McCormick doet daar op zaterdag 16 oktober aan mee en we hebben daar een mooi programma voor opgesteld. 

 

Het programma verschilt enigszins per speltak:

Bevers - 9.30 tot 12.30 uur 

Welpen - 9.30 tot 17.00 uur 

Scouts/Vrijbuiters - 9.30 tot 23.00 uur  

Explorers/Pivo's - 9.00 tot 23.00 uur (ochtend en middag helpen zijn met de spellen, 's avonds is er voor hen een avondspel) 

Kader/Stam/Doeteam - 9.00 tot 23.00 uur (ondersteunen bij de spellen gedurende de dag) 

 

Lunch en avondeten: 

Afhankelijk van de opkomsttijden wordt er lunch/avondeten georganiseerd voor de leden. 

Bevers - n.v.t. 

Welpen - lunch 

Scouts/Vrijbuiters - lunch en avondeten 

Kader/Explorers/Pivo's/Stam/Doeteam - lunch en avondeten 

Wij verwachten iedereen in scoutfit (blouse en das) en de scouts, vrijbuiters, explorers en pivo's dienen hun fiets en telefoon mee te nemen. Die hebben ze nodig bij het avondspel.

>> Bekijk de foto's

 

Bekijk de JOTA-JOTI bij Scouting JMC in het nieuws:

 

StreekbladZoetermeer.nl           Zoetermeeractief.nl          Streekblad 14-10

 

 

 

 

 

 

 

Scouting JMC doet mee: Rabo ClubSupport 

Wat is Rabo ClubSupport?

Rabobank Regio Den Haag draagt het lokale verenigingsleven een warm hart toe. De bank stelt daarom een deel van de winst beschikbaar voor Rabo ClubSupport. Alle Rabobank leden ouder dan 12 jaar bepalen welke verenigingen/stichtingen een donatie krijgen en hoe hoog dat bedrag is. Eén keer per jaar stemmen de leden op hun favoriete vereniging/ stichting in de Rabo App of online op rabobank.nl/clubsupport. Hoe meer stemmen voor de vereniging, des te hoger het bedrag dat naar de clubkas gaat! Deelnemende verenigingen kunnen hun eigen achterban mobiliseren om zoveel mogelijk stemmen te krijgen. Samen bereik je tenslotte meer, dat is het idee! Nog geen lid? Lid worden kan heel eenvoudig via de Rabo App. Ga naar 'Service' en lees onder ‘Lidmaatschap’ wat het inhoudt. Ook kun je je daar meteen gratis aanmelden.

 

Wie doen mee?

Verenigingen en stichtingen, die bankieren bij Rabobank Regio Den Haag, konden een aanvraag indienen voor Rabo ClubSupport.

Scoutinggroep John McCormick heeft zich aangemeld en is 1 van de 99 geselecteerde lokale verenigingen. Vanuit Zoetermeer doen er 26 verenigingen mee.  

 

Stemperiode. 

van 4 oktober tot 25 oktober 2021 mogen Rabobank leden ouder dan 12 jaar hun stem onder andere via de Rabo App uitbrengen op 3 favoriete verenigingen en stichtingen. 

Medio november wordt het resultaat bekend gemaakt. 

Geef het door aan iedereen die je kent en laat ze stemmen op Scouting JMC! 

 

Doel van de opbrengst. 

Met een bijdrage vanuit Rabo ClubSupport wil Scouting JMC klimmaterialen en nieuwe pionier palen aanschaffen. Daarnaast willen wij graag in 2022 met de gehele groep op Jubileumkamp in verband met het 75-jarig bestaan van de vereniging.

 

    Naar Stempagina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scouting JMC  in Scouting Magazine 

 

Vanaf 17 september 2021 ligt de nieuwe Scouting Magazine bij onze leden in de brievenbus met op de middenpagina's een terugblik op de zomerkampen van de welpen, gidsen, verkenners en vrijbuiters.

 

 

Bekijk:  pagina 1  -  pagina 2  -  pagina 3  -  pagina 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scoutingloterij  2021 

Jaarlijks vindt de Nationale Scoutingloterij plaats. 

Ook dit jaar doet onze vereniging weer mee met de scoutingloterij. De verkoop van de loten bij onze vereniging loopt van 4 september t/m 10 oktober 2021. Van ieder verkocht lot is € 1,50 voor de vereniging waarvan € 0,50 direct naar de speltak gaat van uw zoon of dochter. Alle leden krijgen een boekje met tien loten, waarvan wij natuurlijk hopen dat ze allemaal verkocht worden. Het is niet verplicht om loten te verkopen, maar de speltak en natuurlijk ook de vereniging kunnen deze extra inkomsten goed gebruiken. In de loterij van 2019 werd de hoofdprijs: een Fiat Panda, door een lid van Scouting JMC verkocht, als dat geen goede stimulans is...  

Uiterlijk 16 oktober moeten opbrengsten en de eventuele niet verkochte loten ingeleverd zijn bij de speltakleiding. Op 2 december 2021 is de trekking van de Nationale Scoutingloterij. Op de achterzijde van het lot staat precies wat er gebeuren moet als er een prijs is gewonnen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leiding   Gezocht... 

 

Ben jij een enthousiaste en ondernemende vrijwilliger, op zoek naar een nieuwe uitdaging, waarbij je de mogelijkheid krijgt om betekenisvol te zijn voor de ontwikkeling van kinderen? Vind je het leuk om, samen met andere vrijwilligers aan de slag te gaan bij Scouting JMC en ben je bovendien een paar uur in de week hiervoor beschikbaar, dan zijn wij op zoek naar jou! 

Laat je uitdagen en neem vrijblijvend contact op met Jitske Boerkamp via groepsbegeleider@johnmccormick.nl. 

 

Bekijk de berichten van Leiding gezocht in het nieuws:

Zoetermeeractief.nl          Streekblad 02-09

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Overvliegfeest en viering 75 jaar Scouting JMC 4 september 2021 

 

Op zaterdag 4 september 2021 schuiven bij Scouting JMC alle jeugdleden die een bepaalde leeftijd hebben bereikt, door naar een volgende speltak tijdens het jaarlijkse Overvliegfeest. 

Op welke manier er dit jaar wordt overgevlogen blijft natuurlijk nog even geheim. 

 

Tijdens dit feest start het nieuwe scoutingseizoen 2021-2022 en vieren we dat onze scoutinggroep 75 jaar bestaat. Daarnaast is het dit jaar 100 jaar geleden dat John E. McCormick, de man waarnaar onze scoutinggroep is vernoemd, is geboren.

 

Op deze speciale JMC-dag zal Burgemeester Michel Bezuijen van de Gemeente Zoetermeer aanwezig zijn samen met Wethouder Sport en Verenigingen Ingeborg ter Laak. 

 

We starten de dag om 11.30 uur bij De Chute met een gezamenlijke lunch, waarbij alle speltakken uitgenodigd zijn. 

Vanaf 13.00 uur zal er een plek zijn waar oud-leden en betrokkenen elkaar kunnen treffen onder het genot van koffie en wat lekkers om samen foto's te bekijken en JMC-avonturen op te halen. 

Rond 13.30 uur start het overvliegen tot ongeveer 15.30 uur. We starten met de jongste overvliegers en eindigen met de oudste. 

Omdat we met een groep mensen aanwezig zijn houdt iedereen boven de 18 jaar 1,5 meter afstand van elkaar. In de Chute worden alleen de toiletten gebruikt, verder zijn we met z'n allen buiten. 

 

>> Bekijk de foto's  

 

De geschiedenis van Scouting JMC. Klik op een pijl om terug in de tijd te gaan naar... 

  1946 t/m 1955              1956 t/m 1965              1966 t/m 1975

  1976 t/m 1985              1986 t/m 1995              1996 t/m 2005

  2006 t/m 2015             2016 t/m heden  

 

Klik op de fotocollage om naar de foto albums van Scouting JMC te gaan.

 

         Bekijk de foto's van de groepsactiviteiten bij Scouting JMC per jaar

         Bekijk de nieuwsberichten over Scouting JMC per jaar

         Bekijk de filmpjes over Scouting JMC

 

Klik op de afbeelding hieronder om naar de website te gaan van het Scouting JMC Groepszomerkamp in 2006, 2011 of 2016:

                   

 

Bekijk de berichten van '75 jaar Scouting JMC' in het nieuws:

Zoetermeeractief.nl      Zoetermeer.nieuws.nl     Streekblad 18-03      AD 02-04       AD.nl

StreekbladZoetermeer.nl         Streekblad 26-08          Zoetermeeractief.nl 

Streekblad 16-09

 

 

 

 

 

 

 

100 jaar  John E. McCormick

Op 2 augustus 1921 werd in het stadje Scranton in de Amerikaanse staat Pennsylvania John E. McCormick geboren, 

de man waarnaar Scouting JMC is vernoemd. 

Dit jaar dus precies 100 jaar geleden.

 

>>  Meer informatie over John E. McCormick

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SponsorKliks  voor Scouting JMC 

Met SponsorKliks kan je zelf een financiële bijdrage leveren aan John McCormick, zonder dat het jou een cent extra kost! 

Bestel online een pizza via Thuisbezorgd en John McCormick ontvangt hiervoor geld in de clubkas. Ook doen grote webwinkels als Bol, Coolblue, Booking, Greetz en MediaMarkt mee. Een percentage van het aankoopbedrag gaat dan ook naar John McCormick. 

En nogmaals, het kost je niets extra! 

 

Wil je John McCormick ook GRATIS sponsoren? 

Zorg er dan voor dat je voortaan jouw online aankopen doet via de SponsorKlikspagina van John McCormick. Voor jou een kleine moeite, voor John McCormick zijn het directe inkomsten. Je kan hiervoor klikken op de banner op onze website of rechtstreeks naar www.sponsorkliks.com gaan. Klik vervolgens op het logo van de winkel. 

 

Hoe werkt het? 

Heel simpel. Webwinkels betalen een commissie voor elke bestelling van een klant die via SponsorKliks.com komt. 75% van deze commissie storten wij op de bankrekening van John McCormick. Of je nu rechtstreeks naar bijvoorbeeld Bol gaat of je gaat via SponsorKliks.com naar de site van Bol, je betaalt hetzelfde. Alleen in het laatste geval keert Bol ons een commissie uit en profiteert John McCormick hier direct van! 

 

Let op: geen commissie op boeken In Nederland geldt per wet een vaste boekenprijs, hierdoor mag GEEN commissie op boeken worden gegeven. 

 

Je blijft anoniem 

Noch SponsorKliks, noch John McCormick weet wie er iets besteld heeft, je hoeft namelijk niet in te loggen. SponsorKliks weet alleen bij welke webwinkel iets is besteld, voor welk orderbedrag en dat de commissie voor John McCormick is bedoeld. Dat weten ze omdat je via een klik op SponsorKliks naar de betreffende webwinkel bent gegaan. Omdat SponsorKliks alleen registreert dat er via SponsorKliks bij bijvoorbeeld Bol een bestelling is geplaatst en niet bekend is wie deze bestelling heeft gedaan, is het uitermate belangrijk dat je de bestellingen die je online doet alleen via Sponsorkliks laat lopen. Een rechtstreekse bestelling die je bij Bol doet, levert John McCormick niets op.

 

>> Doe een online aankoop via de SponsorKlikpagina   

 

 

Nu ook via de App Sponsorklikken 

Met SponsorKliks op je telefoon of tablet neemt de kans dat je vergeet te SponsorKikken af. Selecteer Scoutingvereniging John McCormick na installatie van de app en elke klik vanuit de app is automatisch een SponsorKlik.  

 

De links om de app te downloaden zijn: 

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sponsorkliks  

Apple: https://itunes.apple.com/in/app/sponsorkliks-app/id1167950210h

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Nieuws uit seizoen 2020-2021 

 

 

 

 

Het laatste nieuws Scouting JMC Zoetermeer