Laat je uitdagen!

Ontdek Scouting bij Scouting JMC in Zoetermeer

Scouting staat voor uitdaging! Bij Scouting word je uitgedaagd je persoonlijk te ontwikkelen en je grenzen te verleggen met uitdagende activiteiten.

Al vanaf 5 jaar is er bij Scoutinggroep John McCormick heel veel te beleven. Hoe ouder je bent, hoe groter en uitdagender het avontuur! Ben je 21 jaar of ouder en vind je het te gek om kinderen en jongeren een uitdagend spelprogramma te bieden en toffe kampen te organiseren? Word dan vrijwilliger.  

Lees hieronder het laatste nieuws van onze groep of klik op één van de onderwerpen hiernaast voor meer informatie. Heb je zelf nieuws mail het dan naar de webmaster.

 

Schrijf ook in ons Gastenboek:  

 

Scouting JMC  in Scouting Magazine 

Vanaf 13 november 2020 ligt de nieuwe Scouting Magazine bij onze leden in de brievenbus met op de middenpagina's aandacht voor speltak de Vrijbuiters die dit jaar 25 jaar onderdeel is van Scouting JMC.

 

 

Bekijk:  pagina 1  -  pagina 2  -  pagina 3  -  pagina 4

 

 

 

 

 

Uitslag Rabo ClubSupport

 

Op de site van de Rabobank staan de resultaten van Rabo ClubSupport. 

Voor Scouting JMC een bedrag van € 720,61

 

Met totaal 99 deelnemende verenigingen uit de Regio Den Haag (waar de plaatsen Benthuizen, Den Haag, Leidschendam, Rijswijk, Voorburg, Voorschoten, Wassenaar en Zoetermeer onder vallen), staat Scouting JMC op een gedeelde 45e plaats met de meeste stemmen. Binnen Zoetermeer staan we zelfs op een gedeelde 9e plaats. 

Een TOP score dus, waar we weer mooie dingen van kunnen doen. 

 

Iedereen die bij Rabo ClubSupport op Scouting JMC heeft gestemd danken we van harte voor de steun!

 

 

 

 

Scouting JMC doet mee: Rabo ClubSupport 

Wat is Rabo ClubSupport?

Rabobank Regio Den Haag draagt het lokale verenigingsleven een warm hart toe. De bank stelt daarom een deel van de winst beschikbaar voor Rabo ClubSupport. Alle Rabobank leden ouder dan 12 jaar bepalen welke verenigingen/clubs een donatie krijgen en hoe hoog dat bedrag is. Eén keer per jaar stemmen de leden op hun favoriete vereniging/ club. 

Hoe meer stemmen voor de vereniging, des te hoger het bedrag dat naar de clubkas gaat! Elke stem is maximaal €5,00 waard. Deelnemende verenigingen kunnen hun eigen achterban mobiliseren om zoveel mogelijk stemmen te krijgen. Samen bereik je tenslotte meer, dat is het idee!

 

Wie doen mee?

Verenigingen en clubs, die bankieren bij Rabobank Regio Den Haag, konden een aanvraag indienen voor Rabo ClubSupport

Scoutinggroep John McCormick heeft zich aangemeld en is 1 van de 99 geselecteerde lokale verenigingen. Vanuit Zoetermeer doen er 26 verenigingen mee.  

 

Stemperiode. 

vanaf 5 oktober tot 25 oktober 2020 mogen Rabobank leden ouder dan 12 jaar hun stem uitbrengen op hun favoriete vereniging(en) en club(s), hiervoor ontvangen ze een e-mail met een unieke persoonlijke code om 5 stemmen uit te brengen (max 2 stemmen per club). Op 2 november wordt het resultaat bekend gemaakt. 

Geef het door aan iedereen die je kent en laat ze stemmen op Scouting JMC! 

 

Doel van de opbrengst. 

De bouw van ons clubhuis "De Chute" is gestart op 16 juni 1999. Na 20 jaar is het noodzakelijk renoverende werkzaamheden door te voeren in het komend jaar en de jaren daarop, waaronder een nieuwe toiletgroep, nieuw dak en nieuwe vloeren.

 

    Naar Stempagina

 

 

 

49e  JMC Vrijwilligers Chat 

Het is 1 oktober 2020...

tijd voor de 49e JMC Vrijwilligers Chat! 

 

Na Diana, Karin, Dennis, Femke, Marc, René, Maaike, Tim, Natasja, Koos, Wilfred, José, Paul, Martijn, Edwin, Stefan, Olav, Amber, Daan, John, Jacqueline, Eric, Martha, Evelien, Michiel, Robert, Martijn, Edward, Kenneth, Sietske, Vincent, Selena, Hermen, Mariëtte, Pauline, Rob, Jurita, Wesley, Tjeerd, Robert, Ruben, Jordy, Henny, Sharon, Marit, Judith, Jolande en Sjoerd is op 1 oktober 2020 alweer het 49e interview met een vrijwilliger van Scoutinggroep John McCormick in de JMC Vrijwilligers Chat. Dit keer met Mirthe Kuiper, Explorer begeleiding. Met haar antwoorden op de vele vragen leren we Mirthe beter kennen. Want wat vinden onze vrijwilligers zo leuk aan Scouting, aan onze groep en aan vrijwilligerswerk? 

 

>> Bekijk de JMC Vrijwilligers Chat met Mirthe 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

25 jaar  Vrijbuiters 

Op zaterdag 23 september 1995 werd een nieuwe bijzondere speltak opgericht bij Scouting JMC: De Vrijbuiters. Een unieke speltak binnen Scouting Nederland die 25 jaar later nog steeds actief is. Elke vrijdagavond van 19.00 tot 21.00 uur houden de vrijbuiters hun opkomst. 

Speltak de Vrijbuiters is opgericht voor kinderen die het in onze grote, snelle en ingewikkelde maatschappij wat moeilijker hebben dan de doorsnee kinderen. 

 

Om het 25-jarig bestaan van de vrijbuiters te kunnen vieren is Scouting JMC hard op zoek naar nieuwe vrijwilligers (M/V) die een nuttige, actieve vrijetijdsbesteding zoeken en het een uitdaging vinden om de vrijbuiters te ondersteunen in het scoutingspel. De vrijbuiter groep zou namelijk heel graag willen opsplitsen in een aparte groep voor leden van 12 tot 18 jaar en leden van 18 jaar en ouder. Geïnteresseerden kunnen mailen voor een afspraak of verdere informatie naar groepsbegeleider@johnmccormick.nl.

Bekijk 25 jaar Vrijbuiters bij JMC in het nieuws:

Streekbladzoetermeer.nl           Zoetermeeractief.nl         Zoetermeersdagblad.nl

Zoetermeer.nieuws.nl           Streekblad 24-09            Scoutingnieuws.nl         AD.nl

AD 10-10

 

 

 

 

 

Scouting JMC  in Scouting Magazine 

Vanaf 18 september 2020 ligt de nieuwe Scouting Magazine bij onze leden in de brievenbus met op de middenpagina's een korte terugblik op de zomerkampen van de bevers, welpen en scouts van Scouting JMC.

 

 

Bekijk:  pagina 1  -  pagina 2  -  pagina 3  -  pagina 4

 

 

 

 

 

 

 

Scoutingloterij  2020 

Jaarlijks vindt de Nationale Scoutingloterij plaats. 

Ook dit jaar doet onze vereniging weer mee met de scoutingloterij. Mede door de Coronacrisis loopt de verkoop van de loten bij onze vereniging van zaterdag 5 september t/m zondag 11 oktober 2020. Van ieder verkocht lot is € 1,50 voor de vereniging waarvan € 0,50 direct naar de speltak gaat van uw zoon of dochter. Alle leden krijgen een boekje met tien loten, waarvan wij natuurlijk hopen dat ze allemaal verkocht worden. Het is niet verplicht om loten te verkopen, maar de speltak en natuurlijk ook de vereniging kunnen deze extra inkomsten goed gebruiken. In de loterij van vorig jaar werd de hoofdprijs: een Fiat Panda, door een lid van Scouting JMC verkocht, als dat geen goede stimulans is...  

Uiterlijk 17 oktober moeten opbrengsten en de eventuele niet verkochte loten ingeleverd zijn bij de speltakleiding. Op 3 december 2020 is de trekking van de Nationale Scoutingloterij. Op de achterzijde van het lot staat precies wat er gebeuren moet als er een prijs is gewonnen

 

 

 

 

 

Overvliegfeest  september 2020 

Het Scoutingseizoen 2020-2021 ging in de eerste week van september 2020 bij Scouting JMC van start met het jaarlijkse overvliegen. Tijdens dit feest schuiven alle jeugdleden die een bepaalde leeftijd hebben bereikt, door naar een volgende speltak. Vanwege het Coronavirus was het geen groepsactiviteit maar vond het overvliegen tijdens de opkomst van de verschillende speltakken plaats.

 

Na deze bijzondere opkomst starten de nieuwe speltakken. Elke week houden ze hun twee uur durende opkomsten in en om clubhuis De Chute in het groene Van Tuyll sportpark. Naast deze opkomsten wordt er een enkele keer een weekend gehouden en als afsluiting van het seizoen is er een zomerkamp van een week. Omdat Scouting JMC in 2021 75 jaar bestaat zal dit een Jubileum Groepszomerkamp worden. 

Door het overvliegen is er bij een aantal speltakken nog plek voor nieuwe leden en (bege)leiding. Aanmelden voor het nieuwe seizoen kan via het inschrijfformulier.  

 

 

 

 

 

 

 

 

Bevers   Gezocht... 

Ben jij 4, 5 of 6 jaar oud? Dan ben je van harte welkom bij de bevers!

Iedere week komen de bevers op zaterdag van 13:00-15:00 uur bij elkaar en gaan ze op bezoek bij de bewoners van Hotsjietonia. Samen met hen beleven ze allerlei avonturen in allerlei verschillende gebieden, zoals expressie, buitenleven, koken en hygiëne of emoties. Laat je uitdagen en kom vier keer vrijblijvend kijken en meedoen. Daarna mag je beslissen of je lid wilt worden. Meld je hier aan en dan nemen wij contact met je op om een moment af te spreken zodat je bij ons kunt komen kijken. 

>> Bekijk de flyer: 'Kom eens kijken bij scouting!' 

 

>> Bekijk de fotopagina van de Bevers

 

>> Bekijk de infopagina van de Bevers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SponsorKliks  voor Scouting JMC 

Met SponsorKliks kan je nu zelf een financiële bijdrage leveren aan Scouting JMC, zonder dat het jou een cent extra kost! 

Bestel online een pizza via Thuisbezorgd en Scouting JMC ontvangt hiervoor geld in de clubkas. Via de categorieën boven in het menu kan je tevens bij diverse webwinkels als Bol.com, Coolblue, Booking.com en Expedia bestellen. Een percentage van het aankoopbedrag gaat dan ook naar Scouting JMC. En nogmaals, het kost jou niets extra! 

 

Wil je Scouting JMC ook GRATIS sponsoren? Zorg er dan voor dat je voortaan jouw online aankopen doet via de SponsorKlikspagina via de link op onze website. Voor jouw een kleine moeite, voor Scouting JMC directe inkomsten. Stel je eens voor wanneer alle leden dit zouden doen? Vertel dit daarom door aan andere mensen die jouw club een warm hart toedragen. 

 

Hoe werkt het? 

Heel simpel. Webwinkels betalen een commissie voor elke bestelling die via SponsorKliks.nl wordt gedaan. 75% van deze commissie storten zij op de bankrekening van Scouting JMC. Of je nu rechtstreeks naar bijvoorbeeld Bol.com gaat of je gaat via SponsorKliks.nl naar de site van Bol.com, je betaalt hetzelfde. Alleen in het laatste geval keert Bol.com een commissie uit en profiteert onze vereniging hier direct van! 

 

>> Doe een online aankoop via de SponsorKlikpagina   

 

 

 

 

 

 

 

    Nieuws uit seizoen 2019-2020 

 

 

 

 

Het laatste nieuws Scouting JMC Zoetermeer