Laat je uitdagen!

Ontdek Scouting bij Scouting JMC in Zoetermeer

Scouting staat voor uitdaging! Bij Scouting word je uitgedaagd je persoonlijk te ontwikkelen en je grenzen te verleggen met uitdagende activiteiten.

Al vanaf 5 jaar is er bij Scoutinggroep John McCormick heel veel te beleven. Hoe ouder je bent, hoe groter en uitdagender het avontuur! Ben je 21 jaar of ouder en vind je het te gek om kinderen en jongeren een uitdagend spelprogramma te bieden en toffe kampen te organiseren? Word dan vrijwilliger.  

Lees hieronder het laatste nieuws van onze groep of klik op één van de onderwerpen hiernaast voor meer informatie. Heb je zelf nieuws mail het dan naar de webmaster.

 


 

 

 

JOTA-JOTI  20 en 21 oktober 2023 

In het derde volle weekend van oktober wordt wereldwijd door scoutinggroepen de JOTA/JOTI georganiseerd. JOTA staat voor Jamboree On The Air en JOTI staat voor Jamboree On The Internet. Scouts van over de hele wereld ontmoeten elkaar via amateurradio en het internet. Maar de JOTA-JOTI staat ook bekend als het communicatieweekend waarin verschillende technieken worden gebruikt om te communiceren. Scoutinggroep John McCormick doet daar op vrijdag 20 en zaterdag 21 oktober aan mee en we hebben daar een mooi programma voor opgesteld. 

 

Vrijdag 20 oktober:

19.00: Aankomst Gidsen, Verkenners, Vrijbuiters en Pivo's. 

20.30: Avondspel start (explo's sluiten hierbij aan) 

22.30: Einde avondspel en kampvuur (explo's gaan naar huis).

 

Zaterdag 21 oktober: 

08.30: kader aanwezig en spellen klaarzetten 

Aanwezigen speltakken ruimen spullen op. 

9.30: Bevers, Welpen en Explo's komen aan, we openen de JOTA 

10.00-12.00: Eerste ronde spellen/activiteiten 

12.00-13.00: Lunch 

13.00-15.00: Tweede ronde spellen/activiteiten 

15.00-15.30: Dag afsluiten daarna opruimen

>> Bekijk de foto's

 

 

 

 

 

 

Uitslag Rabo ClubSupport

 

De uitslag van Rabo ClubSupport is binnen. Woensdag 11 oktober 2023 ontving Scouting JMC een cheque van de Rabobank met een mooi bedrag van 823,42 euro dat we kunnen gaan besteden aan de nieuwe natte groepen in clubhuis De Chute. 

Iedereen die bij Rabo ClubSupport op Scouting JMC heeft gestemd danken we van harte voor de steun!

 

 

 

 

 

Scouting JMC doet mee: Grote Clubactie 

 

Scouting JMC doet mee met Grote Clubactie. Koop ook loten en steun je favoriete scoutinggroep. Klik op de link hieronder, voer 'JMC' in bij Zoek op vereniging en selecteer een speltak. Vul het aantal loten in wat je wil kopen, je naam, mailadres voor het doorsturen van de lotnummers en je IBAN voor het eenmalig kunnen afschrijven van 3 euro per lot. 80% gaat direct naar de clubkas van de speltakken en Scouting JMC zodat er extra geld is om onze leden nog meer uitdagende activiteiten te kunnen laten beleven. Gave avonturen tijdens de opkomsten, een weekend of het zomerkamp.

De Grote Clubactie kent het hoogste uitkeringspercentage van alle loterijen in Nederland. Daarnaast steun je met het kopen van loten niet alleen de vereniging, maar maak je zelf ook nog kans op mooie prijzen. De hoofdprijs is een geldbedrag van €100.000,-. De trekking vindt plaats op 28 november 2023.

 

    Loten kopen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kennismakingsavond ScoutingJMC 16 september 2023 

Beste ouders/verzorgers, 

 

Zaterdag 26 augustus is het scouting seizoen van start gegaan met het overvliegen. Komend jaar willen we graag, naast onze leden, ook uitgebreider kennis maken met de ouders van onze jeugdleden. We nodigen u daarom van harte uit voor een kennismakingsavond op zaterdag 16 september 2023. Onder genot van een hapje en een drankje leren we u graag beter kennen, en kunt u de leiding, het gebouw en de vereniging beter leren kennen. De avond zal aanvangen om 19:00 en afsluiten om 23:00, maar het is uiteraard ook mogelijk om een deel van de avond aanwezig te zijn. 

Klik op de folder voor een grotere versie met meer informatie. 

Graag ontvangen wij uw aanmelding via deze link

We zien u graag de 16e, hartelijke groet, 

 

Het Bestuur van Scoutingverenging John McCormick

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrijwilligersmarkt CKC 16 september 2023 

Op zaterdag 16 september 2023 is de eerste editie van het Stadsfestival Zoetermeer 2040. Een evenement over het heden en de toekomst van onze stad. Deze dag zijn op verschillende locaties tal van activiteiten voor jong en oud te beleven. De activiteiten nemen je mee in wat er in de stad gebeurt om ervoor te zorgen dat Zoetermeer nu en in de toekomst dé plek blijft waar het fijn wonen, recreëren, werken en ondernemen is. Onderdeel van het festival is een vrijwilligersmarkt in de centrale hal van CKC en partners. En uiteraard is ook Scoutinggroep John McCormick daar te vinden. Kom ons hier op zaterdag 16 september tussen 11:00 en 17:00 uur opzoeken. CKC en partners zijn gehuisvest op de Leidsewallen nr. 80 in Zoetermeer. Er valt die dag in en om deze locatie trouwens nog veel méér te doen en te beleven. Bekijk het volledige programma

 

 

Scouting JMC zoekt enthousiaste leiding...

Vind je het leuk om activiteiten te organiseren voor kinderen of tieners? Wil je onderdeel worden van een gemotiveerd team en heb je een paar uur per week over? 

Dan is Scouting John McCormick op zoek naar jou! 

We zoeken leiding voor de verschillende speltakken; 

Bevers 5-7 jaar, 

Welpen 7-11 jaar, 

Scouts 11-15 jaar, 

Vrijbuiters 12-21+ jaar. 

 

Scouting is avonturen beleven, kinderen helpen bij hun ontwikkeling, iets voor een ander doen, genieten van en zorgen voor de natuur, gezelligheid en respect voor elkaar! 

Enthousiast? Stuur een mail naar groepsbegeleider@johnmccormick.nl.

Klik op de flyer voor een grotere versie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scouting JMC doet mee: Rabo ClubSupport 

Wat is Rabo ClubSupport?

Rabobank Regio Den Haag draagt het lokale verenigingsleven een warm hart toe. De bank stelt daarom een deel van de winst beschikbaar voor Rabo ClubSupport. Alle Rabobank leden ouder dan 12 jaar bepalen welke clubs en verenigingen een donatie krijgen en hoe hoog dat bedrag is. Eén keer per jaar stemmen de leden op hun favoriete club/ vereniging in de Rabo App of online op rabobank.nl/clubsupport. Hoe meer stemmen voor de vereniging, des te hoger het bedrag dat naar de clubkas gaat! Deelnemende verenigingen kunnen hun eigen achterban mobiliseren om zoveel mogelijk stemmen te krijgen. Samen bereik je tenslotte meer, dat is het idee! 

Nog geen lid? Lid worden kan heel eenvoudig via de Rabo App. Ga naar 'Service' en lees onder ‘Lidmaatschap’ wat het inhoudt. Ook kun je je daar meteen gratis aanmelden.

 

Wie doen mee?

Verenigingen en stichtingen, die bankieren bij Rabobank Regio Den Haag, konden een aanvraag indienen voor Rabo ClubSupport.

Scoutinggroep John McCormick heeft zich aangemeld en is 1 van de 155 geselecteerde lokale verenigingen. Vanuit Zoetermeer doen er 28 verenigingen mee.  

 

Stemperiode. 

van 4 t/m 26 september 2023 mogen Rabobank leden ouder dan 12 jaar hun stem onder andere via de Rabo App uitbrengen op 3 favoriete clubs en verenigingen. 

Vanaf 4 oktober wordt het resultaat bekend gemaakt. 

Geef het door aan iedereen die je kent en laat ze stemmen op Scouting JMC! 

 

Doel van de opbrengst. 

Wij zijn heel trots op ons scoutinggebouw, De Chute, die in 1999 is gebouwd door onze leden en vele vrijwilligers. Ondertussen is het na 23 jaar nodig om onze toiletten en douche te renoveren. De nieuwe sanitaire faciliteiten zullen zo onderhoudsvriendelijk, maar ook zo duurzaam mogelijk gebouwd worden. Wij hopen via de Rabo Clubsupport actie een deel van dit project te kunnen financieren.

 

    Naar Stempagina

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwe verflaag Clubhuis De Chute 

Na het frezen, vullen en schuren wordt clubhuis De Chute in 2023 door een aantal vrijwilligers weer van een nieuwe rode verflaag voorzien.

 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Overvliegfeest 26 augustus 2023 

 

Op zaterdag 26 augustus 2023 schuiven bij Scouting JMC alle jeugdleden die een bepaalde leeftijd hebben bereikt, door naar een volgende speltak tijdens het jaarlijkse Overvliegfeest.

Om 10.00 uur verzamelen de leden zich bij clubhuis De Chute in het Van Tuyllpark. Het ochtend programma bestaat uit een groot gezamenlijk spel, gevolgd door de lunch. Rond 13.00 uur start het werkelijke overvliegen. Natuurlijk zijn hierbij ook alle ouders en andere geïnteresseerden van harte welkom. Op welke manier er dit jaar wordt overgevlogen blijft natuurlijk nog even geheim. 

 

>> Bekijk de foto's  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SponsorKliks  voor Scouting JMC 

Met SponsorKliks kan je zelf een financiële bijdrage leveren aan John McCormick, zonder dat het jou een cent extra kost! 

Bestel online een pizza via Thuisbezorgd en John McCormick ontvangt hiervoor geld in de clubkas. Ook doen grote webwinkels als Bol, Coolblue, Booking, Greetz en MediaMarkt mee. Een percentage van het aankoopbedrag gaat dan ook naar John McCormick. 

En nogmaals, het kost je niets extra! 

 

 

 

Wil je John McCormick ook GRATIS sponsoren? 

Zorg er dan voor dat je voortaan jouw online aankopen doet via de SponsorKlikspagina van John McCormick. Voor jou een kleine moeite, voor John McCormick zijn het directe inkomsten. Je kan hiervoor klikken op de banner op onze website of rechtstreeks naar www.sponsorkliks.com gaan. Klik vervolgens op het logo van de winkel. 

 

Hoe werkt het? 

Heel simpel. Webwinkels betalen een commissie voor elke bestelling van een klant die via SponsorKliks.com komt. 75% van deze commissie storten wij op de bankrekening van John McCormick. Of je nu rechtstreeks naar bijvoorbeeld Bol gaat of je gaat via SponsorKliks.com naar de site van Bol, je betaalt hetzelfde. Alleen in het laatste geval keert Bol ons een commissie uit en profiteert John McCormick hier direct van! 

 

Let op: geen commissie op boeken In Nederland geldt per wet een vaste boekenprijs, hierdoor mag GEEN commissie op boeken worden gegeven. 

 

Je blijft anoniem 

Noch SponsorKliks, noch John McCormick weet wie er iets besteld heeft, je hoeft namelijk niet in te loggen. SponsorKliks weet alleen bij welke webwinkel iets is besteld, voor welk orderbedrag en dat de commissie voor John McCormick is bedoeld. Dat weten ze omdat je via een klik op SponsorKliks naar de betreffende webwinkel bent gegaan. Omdat SponsorKliks alleen registreert dat er via SponsorKliks bij bijvoorbeeld Bol een bestelling is geplaatst en niet bekend is wie deze bestelling heeft gedaan, is het uitermate belangrijk dat je de bestellingen die je online doet alleen via Sponsorkliks laat lopen. Een rechtstreekse bestelling die je bij Bol doet, levert John McCormick niets op.

 

>> Doe een online aankoop via de SponsorKlikpagina   

 

 

Nu ook via de App Sponsorklikken 

Met SponsorKliks op je telefoon of tablet neemt de kans dat je vergeet te SponsorKikken af. Selecteer Scoutingvereniging John McCormick na installatie van de app en elke klik vanuit de app is automatisch een SponsorKlik.  

 

De links om de app te downloaden zijn: 

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sponsorkliks  

Apple: https://itunes.apple.com/in/app/sponsorkliks-app/id1167950210h

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Nieuws uit seizoen 2022-2023 

 

 

 

Het laatste nieuws Scouting JMC Zoetermeer