Radio John McCormick

We zijn van 20 t/m 22 oktober 2017 ON AIR

Beluister onze radio avonturen via onderstaande link. Het evenement begint vrijdag 20 oktober om 17.00 uur en duurt tot zondag 22 oktober 14.00 uur. Voor verzoekplaten en reacties op de uitzending kan je ons via de mail bereiken op radiojmc2017@gmail.com.

 

 

Uitzendschema vrijdag 20 oktober

17.00 uur Start met non-stop muziek

19.00 uur Wim Zonneveld jr en Pieter Kuipers

23.00 uur Einde

 

Zaterdag 21 oktober

09.00 uur Peter van der Aar

12.00 uur Edvard Niessing

15.00 uur Peter de Leeuw en Luca Brommet

18.00 uur Ladiesnight / avondspel

21.00 uur Elly van Amstel

23.00 uur Einde

 

Zondag 22 oktober

09.00 uur Bart Serlie

14.00 uur Einde

 

Radio Hollands Palet zend ons het gehele weekend uit op DAB+(Digital Audio Broadcasting) kanaal 10 D, te beluisteren in Groot Den Haag, Rijswijk, Zoetermeer tot maximaal Utrecht en via AM 1485 (202 meter).

Op zaterdag van 12.00-14.00 uur worden we ook uitgezonden via ScoutFM.

Daarnaast deels via Groeistad Radio op de middengolf 747 kHz (402 m), waarmee we met de antenne vanuit Wassenaar ook buiten Nederland ontvangen kunnen worden tot maximaal zo'n 700 km afstand.

'Radio John McCormick' is vrijdagavond en zaterdag vanaf 13.00 uur ook op beeld te volgen via ZoetermeerFM.

 

 

Laat je uitdagen

Het JOTA-evenement bij Scouting JMC wordt in en om clubhuis De Chute gehouden. De opkomst voor de bevers is op zaterdag 21 oktober van 09.30 tot 13.00 uur. De welpen zijn zaterdag van 09.30 tot 17.00 uur welkom en de gidsen en vrijbuiters van 09.30 tot 23.00 uur. Voor de verkenners en explorers is er de mogelijkheid om het gehele weekend te blijven. Zaterdagnacht is er een nachtspel voor de explorers samen met de explorers van Scouting Pocahontas.  

 

 

 

Eerder bericht:

"We zoeken nog sponsors!"

Een aantal beeldschermen, een mengtafel en meerdere microfoons. Scouts bereiden de nieuwsbulletins voor. De welpen studeren een nieuw kamplied in. Ondertussen draaien de explorers een lekkere hit van Dua Lipa. Een diepte-interview met een bekende artiest lokt bij de gidsen een discussie uit over rolmodellen. 

 

Communiceren 

"Klinkt dit als een radioprogramma? Graag! Zo zien wij namelijk ons radiostation op 20, 21 en 22 oktober." Aan het woord is Verkennerleider René van Aalderen. Hij is al jaren actief betrokken bij de organisatie van de Jamboree On The Air (JOTA). Alle speltakken maken tijdens een weekend in oktober kennis met communiceren in allerlei vormen. "We leren de kinderen om op andere manieren met elkaar te praten. Verbindingen maken. Letterlijk. Met behulp van zendamateurs, seinvlaggen en morse-sleutels wordt gepraat met elkaar en met andere Scouts in de hele wereld. We leggen onze mobieltjes even aan de kant."

 

 

Radiostation 

"Dit jaar voegen we daar een nieuwe vorm aan toe", gaat René verder. "We willen een radiostation oprichten, dat alleen dat weekend uitzendt via internet. We gaan met onze leden aan de slag, met redactie, presentatie, spelvormen en vooral samenwerking. Ja, dat zal soms wennen zijn, maar het is vooral erg gaaf. Dit is precies waar het bij Scouting om gaat. Het idee komt van voormalig JMC-verkenner Rob van Hoogenhuizen, die jarenlang bij diverse omroepen heeft gewerkt."

 

 

Nog € 1.000 

Het plan van aanpak ligt op tafel, het bestuur is laaiend enthousiast. "Toch zijn we er nog niet helemaal. De studio, de reportagezender, de streaming van ons signaal en de muziekrechten moeten ook worden betaald. Een deel hebben we al via sponsoring en eigen fondsen. We missen nog een bedrag van rond de € 1.000", benadrukt René. "Dat hopen we met crowdfunding bij elkaar te brengen. Aan leden, familie en sympathisanten vragen we een bedragje te doneren op onze rekening. Daar zetten we een tegenprestatie tegenover, zoals een verzoekplaat of een zelfgebakken taart! Een moderne vorm van 'Heitje voor een karweitje'. Voor grote sponsors bieden we andere mogelijkheden. De grootste beloning is dat straks iedereen naar onze uitzendingen kan luisteren!"

 

 

Sponsormogelijkheden 

Heeft René je overtuigd? Doneer dan een bedrag naar keuze. 

Maak de bijdrage over op rekeningnummer NL43 RABO 0160 1942 96, ten name van: Scoutinggroep John McCormick te Zoetermeer, onder vermelding van 'Radio JMC'.

Je donatie wordt enorm gewaardeerd. Je helpt ons en de scouts een fantastisch project te realiseren! 

 

 

Voor meer informatie: 

mail of bel René van Aalderen (06-12506823) 

of Rob van Hoogenhuizen (06-40729337).

 

 

 

 

 


 

Onze tegenprestatie bij een donatie:

 

Bij donaties tussen de €5,- en €10,- wordt u tijdens de radio uitzending bedankt voor uw donatie.

Doneert u tussen de € 10,- en € 25,- dan draaien de kinderen graag een verzoekplaat voor u en bedanken u tijdens de radio uitzending voor uw bijdrage.

Is uw donatie tussen de €25,- en €50,- dan bedanken we u tijdens de uitzendingen, draaien we uw verzoekplaat en mag u live in de uitzending de groeten doen.  

Boven de €50,- dan komen de kinderen bij u langs voor een interview (al dan niet live) dat ook uitgezonden zal worden via Radio John McCormick en daar doen we ook alle bovenstaande beloningen bij.

Voor donaties van € 100,- en meer zullen we contact met u opnemen over een gepaste tegenprestatie. (mail ons na uw donatie dan ook op groepsactiviteiten@johnmccormick.nl zodat we contact kunnen opnemen met u.)

 


 

Tussenstand:

Het minimaal benodigde bedrag is binnen, maar extra giften en donaties zorgen voor de puntjes op de i. 

 

 

Bekijk de crowdfundactie en de JOTA-JOTI bij Scouting JMC in het nieuws:

Scoutingnieuws.nl        Zoetermeersdagblad.nl         Zoetermeeractief.nl

Postiljon 05-10      Streekblad 05-10        AD 17-10        Postiljon.nl

Zoetermeeractief.nl       Postiljon 17-10      Streekblad 17-10        Zoetermeersdagblad.nl

AD 23-10        AD.nl        Streekblad 26-10        MediaMagazine.nl

 

 

 

 

    Teaser 'Radio John McCormick'

 

   Bekijk de foto's van de JOTA-JOTI

 

    Bekijk de filmpjes

 

 

 

Voor het uitzenden van muziek op Radio John McCormick tijdens de JOTA is Scouting JMC aangesloten bij Sena en Buma/Stemra met licentienummer: 10585464.

 

 

 

 

Radio  John McCormick Zoetermeer