Laat je uitdagen!

Ontdek Scouting bij Scouting JMC in Zoetermeer

Scouting staat voor uitdaging! Bij Scouting word je uitgedaagd je persoonlijk te ontwikkelen en je grenzen te verleggen met uitdagende activiteiten.

Al vanaf 5 jaar is er bij Scoutinggroep John McCormick heel veel te beleven. Hoe ouder je bent, hoe groter en uitdagender het avontuur! Ben je 21 jaar of ouder en vind je het te gek om kinderen en jongeren een uitdagend spelprogramma te bieden en toffe kampen te organiseren? Word dan vrijwilliger.  

Lees hieronder het laatste nieuws van onze groep of klik op één van de onderwerpen hiernaast voor meer informatie. Heb je zelf nieuws mail het dan naar de webmaster.

 

Schrijf ook in ons Gastenboek:  

 

27e  JMC Vrijwilligers Chat 

Vanaf 1 mei 2015 houdt Scouting JMC elke eerste van de maand de JMC Vrijwilligers Chat. Zo interviewen we elke maand één van de vele vrijwilligers. Na Diana, Karin, Dennis, Femke, Marc, René, Maaike, Tim, Natasja, Koos, Wilfred, José, Paul, Martijn, Edwin, Stefan, Olav, Amber, Daan, John, Jacqueline, Eric, Martha, Evelien, Michiel en Robert is de 27e Chat op 1 december 2017 met Martijn Lageveen, Welpenleider bij de Sioniehorde en lid van de Palo stam. Met zijn antwoorden op de vele vragen leren we Martijn beter kennen. Want wat vinden onze vrijwilligers zo leuk aan Scouting, aan onze groep en aan vrijwilligerswerk?

 

>> Bekijk de JMC Vrijwilligers Chat met Martijn

 

 

 

 

 

T-shirts en truien  met JMC-logo 

Het is weer mogelijk om T-shirts en truien met het gele JMC-logo erop te bestellen. Via de link in de mail die alle leden doorgestuurd hebben gekregen kunt u de mogelijkheden en prijzen hiervoor bekijken en een bestelling plaatsen. Het is mogelijk om de T-shirts en truien t/m 15 december 2017 te bestellen. 

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op 13 januari 2018 zullen de T-shirts en truien worden uitgedeeld. U wordt gevraagd om het bedrag van uw bestelling contant en gepast mee te nemen. Mocht u tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst niet in de mogelijkheid zijn om aanwezig te zijn dan kunt u uw bestelling op een ander moment ophalen.  

 

 

 

 

 

Scouting JMC  in Scouting Magazine 

Vanaf vrijdag 17 november vind je in de bus of op de deurmat het nieuwste nummer van Scouting Magazine. Vol winterse verhalen, strips, quizzen, zelf aan de slag ideeën en in het midden weer een bijdrage van Scouting JMC zelf: De Vrijwilligers Chat Editie.

 

 

Bekijk:  pagina 1  -  pagina 2  -  pagina 3  -  pagina 4

 

 

 

 

 

 

De Timtaart  en het lustrumteken 

Bericht van Olav (Coördinator Groepsactiviteiten): Op woensdag 1 november 2017 werd tijdens het speltakoverleg Rob van Hoogenhuizen in het zonnetje gezet voor zijn inzet voor en tijdens de JOTA met de Timtaart voor bijzondere prestaties. 

Daarnaast dank aan alle andere kanjers die zich in allerlei bochten hebben gewrongen om in een kort tijdsbestek een geweldige JOTA neer te zetten en de mensen die mee geholpen hebben in de organisatie tijdens de JOTA; José, René, Mariette, Henny, Stefan, Paul, Kenneth, Wesley, Jordy. 

 

Maar ook Robbert Roos, Hermen, de papa van Janneke, Ashley en Titus en de Titarina's voor jullie bereidheid en geduld om jullie o.a. door de kinderen te laten interviewen op Radio John McCormick

 

Ook alle aanwezige media mensen die allemaal op vrijwillige basis meegeholpen hebben: André Koolen, Marco, Marcel de Hoog, Wim Zonneveld en Pieter Kuipers, Peter van der Aar, Edvard Niesing, Peter de Leeuw, en Luca Brommet, Elly van Amstel, Wanda van de wandelzender en Bart Serlie. 

 

En verder iedereen die tijdens de JOTA aanwezig was om de spellen te begeleiden, de kinderen te begeleiden en allerlei hand en span diensten hebben verleend!

 

Waardering bij Jubileum

Tijdens de JOTA zelf, op zaterdag 21 oktober, kregen de verkennerleiders Daan van Steveninck en René van Aalderen live op de radio het lustrumteken uitgereikt ter gelegenheid van het 25-jarig lidmaatschap van Scouting Nederland.

 

 

 

 

 

 

26e  JMC Vrijwilligers Chat 

Penningmeester gezocht!

 

Vanaf 1 mei 2015 houdt Scouting JMC elke eerste van de maand de JMC Vrijwilligers Chat. Zo interviewen we elke maand één van de vele vrijwilligers. Na Diana, Karin, Dennis, Femke, Marc, René, Maaike, Tim, Natasja, Koos, Wilfred, José, Paul, Martijn, Edwin, Stefan, Olav, Amber, Daan, John, Jacqueline, Eric, Martha, Evelien en Michiel is de 26e Chat op 1 november 2017 met Robert Bakker, Penningmeester. Met zijn antwoorden op de vele vragen leren we Robert beter kennen. Want wat vinden onze vrijwilligers zo leuk aan Scouting, aan onze groep en aan vrijwilligerswerk? 

 

Geïnteresseerden voor de vrijwilligers functie van Penningmeester bij Scouting JMC per 1-1-2018 kunnen zich melden bij het bestuur.

 

>> Bekijk de JMC Vrijwilligers Chat met Robert

 

 

 

 

 

Scoutingloterij  2017 

Jaarlijks vindt de Nationale Scoutingloterij plaats. De opbrengst van de lotenverkoop gaat naar de Scoutinggroepen, Scouting Nederland en het Scouting Nederland Fonds. 

Bij Scouting JMC kregen alle leden een boekje met loten om te verkopen. De loten kosten € 2,50 per stuk, hiervan wordt € 1,00 afgedragen aan de loterij organisatie en is dus € 1,50 voor onze groep. 

 

Met elkaar hebben we in 2017 maar liefst 786 loten verkocht. De penningmeester is trots op alle leden die dit voor elkaar hebben gekregen en op de leiding voor het netjes bijhouden van de verkochte loten en het binnengekomen geld. De totale opbrengst voor JMC komt uit op € 1.105,-. Elke speltak krijgt 25% van de opbrengst van de door hen verkochte loten. De kopers zelf kunnen natuurlijk ook prachtige prijzen winnen. Op 5 december vindt de trekking door een Notaris plaats. Op de achterzijde van het lot staat precies wat er gebeuren moet als er een prijs is gewonnen. De loten zijn tot één jaar na trekking geldig. 

 

Per speltak is verkocht: 

Bevers 76 loten, Dewaniwelpen 85, Sioniewelpen 207, Gidsen 103, Verkenners 199, Vrijbuiters 30 en de Explorers 86 loten.

 

 

 

 

 

JOTA: Radio JMC  20 t/m 22 oktober 2017 

Van 20 tot en met 22 oktober organiseert Scouting JMC de jaarlijkse Jamboree On The Air (JOTA). We leggen onze mobieltjes dan aan de kant en gaan samen op verschillende manieren proberen contact te maken met scouts in de hele wereld. 

Dit jaar breiden we het evenement uit met een heus radiostation: 'Radio John McCormick'. Tijdens de Jota staat er dan een complete radiostudio in de Chute waarmee we, met alle speltakken, het hele weekend door radio programma's maken die live, via internet, te beluisteren zijn. We hebben professionals van diverse omroepen bereid gevonden om vrijwillig workshops in nieuwslezen, techniek, presenteren en verslaggeving te geven aan de leden. De kinderen gaan dan zelf aan de slag om radio te maken; interviews doen, radio verslagen maken, items aan elkaar praten, echte Radio John McCormick jingles in starten, plaatjes draaien en nieuws lezen. 

Hiermee hopen we uw kind een geweldige ervaring te geven; zelf echt radio maken. Hiermee krijgen de kinderen ook een goed beeld wat er allemaal komt kijken bij het maken van radio en hoe het er achter de schermen bij een radiostation aan toe gaat.

 

>> Meer info over Radio John McCormick           >> Teaser

 

>> Bekijk de foto's        >> Bekijk de filmpjes

 

 

Bekijk de crowdfundactie en de JOTA-JOTI bij Scouting JMC in het nieuws:

Scoutingnieuws.nl        Zoetermeersdagblad.nl         Zoetermeeractief.nl

Postiljon 05-10      Streekblad 05-10        AD 17-10        Postiljon.nl

Zoetermeeractief.nl      Postiljon 17-10      Streekblad 17-10      Zoetermeersdagblad.nl

AD 23-10        AD.nl        Streekblad 26-10        MediaMagazine.nl

 

 

 

 

 

 

 

25e JMC Vrijwilligers Chat 

Vanaf 1 mei 2015 houdt Scouting JMC elke eerste van de maand de JMC Vrijwilligers Chat. Zo interviewen we elke maand één van de vele vrijwilligers. Na Diana, Karin, Dennis, Femke, Marc, René, Maaike, Tim, Natasja, Koos, Wilfred, José, Paul, Martijn, Edwin, Stefan, Olav, Amber, Daan, John, Jacqueline, Eric, Martha en Evelien is de 25e Chat op 1 oktober 2017 met Michiel Brons, Vrijbuiterleider en lid van de Palo stam. Met zijn antwoorden op de vele vragen leren we Michiel beter kennen. Want wat vinden onze vrijwilligers zo leuk aan Scouting, aan onze groep en aan vrijwilligerswerk? 

 

>> Bekijk de JMC Vrijwilligers Chat met Michiel

 

 

 

 

 

 

 

Scouting JMC  in Scouting Magazine 

In de eerste week van september kwam de nieuwe Scouting Magazine in de brievenbus met op de middenpagina's een korte terugblik op de zomerkampen van Scouting JMC.

 

 

Bekijk:  pagina 1  -  pagina 2  -  pagina 3  -  pagina 4

 

 

 

 

 

Overvliegweekend  25 en 26 augustus 2017 

Het Seizoen 2017-2018 is van start gegaan met het jaarlijkse overvliegfeest. Tijdens dit feest schuiven alle jeugdleden die een bepaalde leeftijd hebben bereikt, door naar een volgende speltak. Vrijdagavond 25 augustus verzamelden alle leden zich bij De Chute. 

Per leeftijdsgroep werden de tenten opgezet en de slaapzakken uitgerold. Daarna was het tijd voor het avondspel en kampvuur. Na een korte nacht werd er gezamenlijk ontbeten. Het ochtend programma bestond uit een groots spel. 

Zaterdag 26 augustus om 13.00 uur kwamen ook alle ouders en andere geïnteresseerden naar De Chute voor het overvliegfeest. Dit jaar hadden de stamleden een heel klim en klauter parcours uitgezet met aan het eind een waterglijbaan om bij de nieuwe speltak uit te komen.

 

>> Bekijk de foto's

 

 

Bekijk het overvliegfeest bij Scouting JMC in het nieuws:

Zoetermeersdagblad.nl         Zoetermeeractief.nl          Postiljon 24-08

 

 

 

 

 

 

 

    Nieuws uit seizoen 2016-2017 

 

 

 

 

Het laatste nieuws Scouting JMC Zoetermeer