Laat je uitdagen!

Ontdek Scouting bij Scouting JMC in Zoetermeer

Scouting staat voor uitdaging! Bij Scouting word je uitgedaagd je persoonlijk te ontwikkelen en je grenzen te verleggen met uitdagende activiteiten.

Al vanaf 5 jaar is er bij Scoutinggroep John McCormick heel veel te beleven. Hoe ouder je bent, hoe groter en uitdagender het avontuur! Ben je 21 jaar of ouder en vind je het te gek om kinderen en jongeren een uitdagend spelprogramma te bieden en toffe kampen te organiseren? Word dan vrijwilliger.  

Lees hieronder het laatste nieuws van onze groep of klik op ÚÚn van de onderwerpen hiernaast voor meer informatie. Heb je zelf nieuws mail het dan naar de webmaster.

 

Schrijf ook in ons Gastenboek:  

 

JOTA-JOTI  19 t/m 21 oktober 2018 

Van 19 tot en met 21 oktober organiseert Scouting JMC de jaarlijkse Jamboree On The Air (JOTA) en Jamboree On The Internet (JOTI). We leggen onze mobieltjes dan aan de kant en gaan samen op verschillende manieren proberen contact te maken met scouts in de hele wereld. 

 

>> Bekijk de foto's van vorig jaar        >> Bekijk de filmpjes

 

 

 

 

 

 

 

Knopende wethouder op werkbezoek bij Scouting JMC 

Ingeborg ter Laak, Wethouder zorg, welzijn, sport en verenigingen van de gemeente Zoetermeer, kwam op zaterdag 15 september 2018 ter kennismaking op werkbezoek bij Scouting JMC. Het bestuur gaf haar uitleg over Scouting, John McCormick en clubhuis De Chute. Daarnaast heeft ze kennis gemaakt met de welpen van de Sionie- en Dewanihorde. Beide welpengroepen hadden pionieren op het programma staan. De Sioniewelpen maakten een knopenbord en de Dewaniwelpen hebben knopen geleerd met touw en pionierpalen. De wethouder heeft zelf ook nog even mee gepionierd en kan nu, net als de welpen, een platte knoop leggen. Ter afsluiting van het werkbezoek kreeg de wethouder het insigne van Scouting JMC en van Scouting Zoetermeer overhandigd door voorzitter Rob van Hoogenhuizen.

 

Bekijk het bezoek van de wethouder bij Scouting JMC in het nieuws:

Zoetermeersdagblad.nl         Zoetermeeractief.nl          Postiljon 20-09        Streekblad 20-09

 

 

 

 

 

 

 

Scoutingloterij  2018 

Jaarlijks vindt de Nationale Scoutingloterij plaats. 

Ook dit jaar doet onze vereniging weer mee met de scoutingloterij. Van ieder verkocht lot is Ç 1,50 voor de vereniging waarvan Ç 0,50 direct naar de speltak gaat van uw zoon of dochter. Alle leden krijgen een boekje met tien loten, waarvan wij natuurlijk hopen dat ze allemaal verkocht worden. Het is niet verplicht om loten te verkopen, maar de speltak en natuurlijk ook de vereniging kunnen deze extra inkomsten goed gebruiken. Uiterlijk 14 oktober moeten opbrengsten en de eventuele niet verkochte loten ingeleverd zijn bij de speltakleiding. 

Loterijco÷rdinatoren JMC: EriC van der Ven / Robert van Duijvenvoorde.

 

 

 

 

 

 

Overvliegweekend  31 augustus en 1 september 2018 

Het Scoutingseizoen 2018-2019 is van start gegaan met het jaarlijkse overvliegfeest. Tijdens dit feest schuiven alle jeugdleden die een bepaalde leeftijd hebben bereikt, door naar een volgende speltak. Vrijdagavond 31 augustus verzamelden alle leden zich bij De Chute. 

Per leeftijdsgroep werden de tenten opgezet en de slaapzakken uitgerold. Daarna was het tijd voor het avondspel en kampvuur. Na een korte nacht werd er gezamenlijk ontbeten. Het ochtend programma bestond uit een groots spel. 

Zaterdag 1 september om 13.00 uur kwamen ook alle ouders en andere ge´nteresseerden naar De Chute voor het overvliegfeest. Dit jaar was er een heel klim en klauter parcours uitgezet met aan het eind een loopmat over het water om bij de nieuwe speltak uit te komen.

 

>> Bekijk de foto's 

 

 

Bekijk het overvliegfeest bij Scouting JMC in het nieuws:

Zoetermeeractief.nl                Postiljon 30-08       Zoetermeersdagblad.nl

 

 

 

 

 

 

 

    Nieuws uit seizoen 2017-2018 

 

 

 

 

Het laatste nieuws Scouting JMC Zoetermeer