Laat je uitdagen!

Ontdek Scouting bij Scouting JMC in Zoetermeer

Scouting staat voor uitdaging! Bij Scouting word je uitgedaagd je persoonlijk te ontwikkelen en je grenzen te verleggen met uitdagende activiteiten.

Al vanaf 5 jaar is er bij Scoutinggroep John McCormick heel veel te beleven. Hoe ouder je bent, hoe groter en uitdagender het avontuur! Ben je 21 jaar of ouder en vind je het te gek om kinderen en jongeren een uitdagend spelprogramma te bieden en toffe kampen te organiseren? Word dan vrijwilliger.  

Lees hieronder het laatste nieuws van onze groep of klik op één van de onderwerpen hiernaast voor meer informatie. Heb je zelf nieuws mail het dan naar de webmaster.

 

Schrijf ook in ons Gastenboek:  

 

Nieuwjaarsopkomst  4 januari 2020 

Zaterdag 4 januari 2020 hield Scouting JMC haar jaarlijkse Nieuwjaarsopkomst. In de middag verzamelden de welpen zich op een ander startpunt voor een speurtocht door Zoetermeer richting clubhuis De Chute. Om 17.00 uur verzamelden zich daar ook de ouders en broertjes en zusjes. Voorzitter Femke Boerkamp keek terug op het afgelopen jaar door stil te staan bij de verschillende groepsactiviteiten en de hoogtepunten van elke speltak. Ook werden de vrijwilligers bedankt voor hun inzet. Judith van der Vlis werd even extra in het zonnetje gezet voor haar inzet bij de verkenners wat er onder andere toe heeft bijgedragen dat de verkenners op de 1e en 2e plek eindigden bij de jaarlijkse trail. Omdat het winnende lot van de Scouting Loterij bij Scouting JMC was gevallen kregen we vanuit Scouting Nederland een cadeau, een slackline die we tijdens de verschillende activiteiten kunnen gebruiken. Vervolgens werd buiten de Nieuwjaarsmaaltijd genuttigd waarbij gekozen kon worden tussen snert en boerenkool met worst. Na de maaltijd volgde de nieuwjaarsreceptie rondom het kampvuur. 

 

>> Bekijk de foto's 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kerst en  Oud en Nieuw 

Scouting JMC wenst iedereen fijne feestdagen en een uitdagend 2020! 

 

En nodigt alle leden, hun ouders en broertjes en zusjes van harte uit voor de nieuwjaarsopkomst op zaterdag 4 januari 2020. Traditioneel zal bij Clubhuis de Chute rondom het kampvuur de boerenkool- en snertmaaltijd worden geserveerd. Ook is het weer tijd voor de jaarlijkse snerttocht en volgt om 19.30 uur de nieuwjaarsreceptie.  

 

 

 

 

 

 

 

 

Uitslag  Nationale Scoutingloterij 2019 

Op woensdag 4 december 2019 werd de uitslag van de trekking van de Nationale Scoutingloterij bekend gemaakt. Het winnende lot (283.952) van de hoofdprijs (De Fiat panda) blijkt door een lid van Scoutinggroep John McCormick verkocht te zijn... 

Dus kijk goed op je lot of jij de winnaar bent en geef anders het goede nieuws door aan iedereen die loten heeft gekocht. 

 

Prijs gewonnen? Op de achterkant van het lot staat hoe te handelen. 

Dit jaar geen prijs? In 2020 is er weer een Nationale Scoutingloterij. Wij hopen dat je volgend jaar opnieuw meedoet aan de loterij. 

Scouting Nederland en Scouting JMC bedanken je hartelijk voor het meedoen aan de Nationale Scoutingloterij.

 

>> Bekijk de uitslag

 

 

 

 

 

 

44e  JMC Vrijwilligers Chat 

Na Diana, Karin, Dennis, Femke, Marc, René, Maaike, Tim, Natasja, Koos, Wilfred, José, Paul, Martijn, Edwin, Stefan, Olav, Amber, Daan, John, Jacqueline, Eric, Martha, Evelien, Michiel, Robert, Martijn, Edward, Kenneth, Sietske, Vincent, Selena, Hermen, Mariëtte, Pauline, Rob, Jurita, Wesley, Tjeerd, Robert, Ruben, Jordy en Henny is op 1 december 2019 alweer het 44e interview met een vrijwilliger van Scoutinggroep John McCormick in de JMC Vrijwilligers Chat. Dit keer met Sharon van Waaij, beverleiding. Met haar antwoorden op de vele vragen leren we Sharon beter kennen. Want wat vinden onze vrijwilligers zo leuk aan Scouting, aan onze groep en aan vrijwilligerswerk? 

 

>> Bekijk de JMC Vrijwilligers Chat met Sharon 

 

 

 

 

 

 

 

Trail  23 en 24 november 2019 

In het weekend van 23 en 24 november 2019 werd de jaarlijkse Trail georganiseerd voor de scouts van Regio Delfland. In totaal deden 27 groepjes mee aan de avond- en nachthike in thema, een wedstrijd voor patrouilles, rondes, groepen en bakken uit de regio. De bedoeling is dat je zo hoog mogelijk eindigt en ook zoveel mogelijk plezier maakt. Vanuit Scouting JMC deden 2 verkennergroepjes mee en de vrijbuiters. JMC Verkenners 2 eindigde met een tijd van 3:35 uur op de eerste plaats. JMC Verkenners 1 kwam met een tijd van 3:43 uur op de 2e plaats en de vrijbuiters hadden 4:15 uur nodig om op een mooie 5e plaats te eindigen. Gefeliciteerd!

 

>> Bekijk de foto's op de facebookpagina van Regio Delfland

 

 

 

 

 

 

 

 

Scouting JMC  in Scouting Magazine 

Vanaf 22 november 2019 ligt de nieuwe Scouting Magazine bij onze leden in de brievenbus met op de middenpagina's informatie over de Palo-stam die dit jaar 5 jaar bestaat en een korte terugblik op de JOTA.

 

 

Bekijk:  pagina 1  -  pagina 2  -  pagina 3  -  pagina 4

 

 

 

 

 

 

Halloweenopkomst  2 november 2019 

Zaterdag 2 november 2019 organiseerde de Dewanihorde een Halloweenopkomst voor de welpen van Scouting Pocahontas, Ashanti en JMC. Ongeveer 80 kinderen genoten van het kampvuur, de film en de spannende spooktocht.

 

>> Bekijk de foto's van Jan Pereboom

 

 

 

 

 

JOTA-JOTI  18 t/m 20 oktober 2019 

In het 3e volle weekend van oktober vindt wereldwijd de JOTA-JOTI plaats. JOTA staat voor Jamboree On The Air en JOTI staat voor Jamboree On The Internet. Scouts van over de hele wereld ontmoeten elkaar via amateurradio en het internet. Maar de JOTA-JOTI staat ook bekend als het communicatieweekend waarin verschillende technieken worden gebruikt om te communiceren. Enkele voorbeelden hiervan zijn: het bezig zijn met techniek, zoals het solderen van elektronica bouwpakketjes en het bouwen van een JOTA-toren, waarin techniek en amateurradio samen komen tot één activiteit. 

 

De 62ste JOTA en 23ste JOTI vinden dit jaar plaats van 18 tot en met 20 oktober. Het thema van de JOTA-JOTI 2019 is 'INTO The Wild'. Dit volgt het thema van de Welpen die dit jaar hun 100jarig bestaan vieren. Zo gaat op deze manier ook de JOTA en de JOTI de jungle in. 

 

Tijdschema:

Vanaf zondag 13 oktober JOTA-toren bouwen.

Vrijdag 18 oktober 22.00 uur Officiële opening van de JOTA 2019

 

Opkomst Bevers: zaterdag 19 oktober van 09.30 tot 12.30 uur.

Opkomst Welpen: zaterdag 19 oktober van 09.30 tot 17.15 uur.

Opkomst Scouts (gidsen/verkenners/vrijbuiters): zaterdag 19 oktober van 09.30 tot 23.00 uur

Opkomst Explorers en Pivo's: het hele weekend.

Als afsluiting mogen ook dit jaar op zondagochtend alle leidinggevenden en Doeteamleden zelf het zeeslagspel spelen.

 

>> Bekijk de foto's 

 

 

Bekijk de JOTA-JOTI bij Scouting JMC in het nieuws:

 

StreekbladZoetermeer.nl           Zoetermeeractief.nl          AD 17-10         Streekblad 17-10

 

 

 

 

 

 

Uitslag Rabo ClubSupport

Op de site van de Rabobank staan de resultaten van Rabo ClubSupport. 

Voor Scouting JMC maar liefst een bedrag van € 1.439,52 !!! 

 

Met totaal 87 deelnemende verenigingen uit de Regio Den Haag (waar de plaatsen Benthuizen, Den Haag, Leidschendam, Rijswijk, Voorburg, Voorschoten, Wassenaar en Zoetermeer onder vallen), staat Scouting JMC op een gedeelde 13e plaats met de meeste stemmen. Binnen Zoetermeer staan we zelfs op een gedeelde 4e plaats. 

Een TOP score dus, waar we weer mooie dingen van kunnen doen. 

 

Iedereen die bij Rabo ClubSupport op Scouting JMC heeft gestemd danken we van harte voor de steun!

 

 

 

 

43e  JMC Vrijwilligers Chat 

Het is 1 oktober 2019, tijd voor... 

De 43e JMC Vrijwilligers Chat 

En wel een speciale JOTA-editie, want van 18 t/m 20 oktober houden we weer de jaarlijkse Jamboree On The Air. 

 

Na Diana, Karin, Dennis, Femke, Marc, René, Maaike, Tim, Natasja, Koos, Wilfred, José, Paul, Martijn, Edwin, Stefan, Olav, Amber, Daan, John, Jacqueline, Eric, Martha, Evelien, Michiel, Robert, Martijn, Edward, Kenneth, Sietske, Vincent, Selena, Hermen, Mariëtte, Pauline, Rob, Jurita, Wesley, Tjeerd, Robert, Ruben en Jordy is op 1 oktober 2019 alweer het 43e interview met een vrijwilliger van Scoutinggroep John McCormick in de JMC Vrijwilligers Chat. Dit keer met Henny Kuyper, radiozendamateur bij de JOTA. Met zijn antwoorden op de vele vragen leren we Henny beter kennen. Want wat vinden onze vrijwilligers zo leuk aan Scouting, aan onze groep en aan vrijwilligerswerk? 

 

>> Bekijk de JMC Vrijwilligers Chat met Henny 

 

 

 

 

 

 

Scouting JMC doet mee: Rabo ClubSupport 

Wat is Rabo ClubSupport?

Rabobank Regio Den Haag draagt het lokale verenigingsleven een warm hart toe. De bank stelt daarom een deel van de winst beschikbaar voor Rabo ClubSupport. Alle Rabobank leden ouder dan 12 jaar bepalen welke verenigingen/clubs een donatie krijgen en hoe hoog dat bedrag is. Eén keer per jaar stemmen de leden op hun favoriete vereniging/ club. De bank heeft voor 2019 een bedrag van € 80.000,00 beschikbaar.

Hoe meer stemmen voor de vereniging, des te hoger het bedrag dat naar de clubkas gaat! Elke stem is maximaal €5,00 waard. Deelnemende verenigingen kunnen hun eigen achterban mobiliseren om zoveel mogelijk stemmen te krijgen. Samen bereik je tenslotte meer, dat is het idee!

 

Wie doen mee?

Verenigingen en clubs, die bankieren bij Rabobank Regio Den Haag, konden een aanvraag indienen voor de Rabobank ClubKasCampagne. 

Scoutinggroep John McCormick heeft zich aangemeld en is 1 van de 87 geselecteerde lokale verenigingen. Vanuit Zoetermeer doen er 21 verenigingen mee

 

Stemperiode. 

vanaf 27 september tot en met 11 oktober 2019 mogen Rabobank leden ouder dan 12 jaar hun stem uitbrengen op hun favoriete vereniging(en) en club(s), hiervoor ontvangen ze een e-mail met een unieke persoonlijke code om 5 stemmen uit te brengen (max 2 stemmen per club). Op 14 oktober wordt het resultaat bekend gemaakt. 

Geef het door aan iedereen die je kent en laat ze stemmen op Scouting JMC! 

 

 

    Naar Stempagina

 

 

 

Scouting JMC  in Scouting Magazine 

Vanaf 27 september 2019 ligt de nieuwe Scouting Magazine bij onze leden in de brievenbus met op de middenpagina's een korte terugblik op de zomerkampen van Scouting JMC.

 

 

Bekijk:  pagina 1  -  pagina 2  -  pagina 3  -  pagina 4

 

 

 

 

 

Overvliegweekend  6 en 7 september 2019 

Het Scoutingseizoen 2019-2020 is van start gegaan met het jaarlijkse overvliegfeest. Tijdens dit feest schuiven alle jeugdleden die een bepaalde leeftijd hebben bereikt, door naar een volgende speltak. Vrijdagavond 6 september verzamelden alle leden zich bij De Chute. 

Per leeftijdsgroep werden de tenten opgezet en de slaapzakken uitgerold. Daarna was het tijd voor het avondspel en kampvuur. Na een korte nacht werd er gezamenlijk ontbeten. Het ochtend programma bestond uit een groots spel. 

Zaterdag 7 september om 13.00 uur kwamen ook alle ouders en andere geïnteresseerden naar De Chute voor het overvliegfeest. Dit jaar was er onder andere een kabelbaan om bij de nieuwe speltak uit te komen.

 

>> Bekijk de foto's 

 

 

Bekijk het overvliegfeest bij Scouting JMC in het nieuws:

Postiljon 05-09          Zoetermeeractief.nl

 

 

 

 

 

 

SponsorKliks  voor Scouting JMC 

Met SponsorKliks kan je nu zelf een financiële bijdrage leveren aan Scouting JMC, zonder dat het jou een cent extra kost! 

Bestel online een pizza via Thuisbezorgd en Scouting JMC ontvangt hiervoor geld in de clubkas. Via de categorieën boven in het menu kan je tevens bij diverse webwinkels als Bol.com, Coolblue, Booking.com en Expedia bestellen. Een percentage van het aankoopbedrag gaat dan ook naar Scouting JMC. En nogmaals, het kost jou niets extra! 

 

Wil je Scouting JMC ook GRATIS sponsoren? Zorg er dan voor dat je voortaan jouw online aankopen doet via de SponsorKlikspagina via de link op onze website. Voor jouw een kleine moeite, voor Scouting JMC directe inkomsten. Stel je eens voor wanneer alle leden dit zouden doen? Vertel dit daarom door aan andere mensen die jouw club een warm hart toedragen. 

 

Hoe werkt het? 

Heel simpel. Webwinkels betalen een commissie voor elke bestelling die via SponsorKliks.nl wordt gedaan. 75% van deze commissie storten zij op de bankrekening van Scouting JMC. Of je nu rechtstreeks naar bijvoorbeeld Bol.com gaat of je gaat via SponsorKliks.nl naar de site van Bol.com, je betaalt hetzelfde. Alleen in het laatste geval keert Bol.com een commissie uit en profiteert onze vereniging hier direct van! 

 

>> Doe een online aankoop via de SponsorKlikpagina   

 

 

 

 

 

 

 

    Nieuws uit seizoen 2018-2019 

 

 

 

 

Het laatste nieuws Scouting JMC Zoetermeer